dinsdag 28 april 2009

bonjour!

Een berichtje uit Frankrijk.............
Op de camping waar we nu staan kan je gratis internetten, dus kan ik mooi bij blog bijwerken.
Vrijdagavond zijn we vetrokken vanuit Harderwijk en doorgereden tot Luxembourg-stad, daar op een parkeerplaats overnacht. Zaterdagochtend om 8 uur weer de weg op gegaan, alleen stonden we na een half uur rijden al weer stil.............7km file! Dikke 3 uur in de file gestaan! En op een gegeven moment moesten we de snelweg af. We hebben de camper toen maar een aantal uur aan de kant gezet en pas weer om half 4 gaan rijden. s'Avonds om een uur of half 11 kwamen we aan op de camping in Sault Brenaz. Op deze camping is een aangelegde wildwaterbaan en zondag heeft Richard daar gevaren met de groep van de kanovereniging, s'avonds ge-bbqt met zn allen in een grote tent op de camping. Was erg gezellig!
Maandagochtend zijn Rich en ik vroeg vertokken richting Guillestre (ligt tussen Briancon en Gap). De hele dag erg slecht weer gehad, maar de route was wel super mooi om te rijden. Over de Col du Lautaret (bij de L'Alpe d'Huez) gereden.....heel veel sneeuw! De lucht was ook helemaal wit, je kon niet meer zien wat nou sneeuw of de lucht was, heel apart! 'sMiddags op de camping St. James les Pins in Guillestre aangekomen. Best mooie camping, maar het regende alleen maar....dan is er niet veel moois aan. Ik ben toen maar gaan zitten freubelen in de camper en Richard is met een paar anderen wezen varen op de Guil. Maar goed dat ik niet mee ben gegaan om te kijken, want Richard is om gegaan op een wild stuk rivier en kon niet meer omhoog komen met zijn boot, flink wat klappen gemaakt tegen grote stenen en toen is hij maar zijn boot uit gegaan en moest zwemmen. Zijn peddel kwijt en bijna zijn boot ook. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat hij er niks aan over heeft gehouden!
Vandaag (dinsdag) is het prachtig weer! De hele dag zon gehad. Vanmorgen lekker in het zonnetje op de camping gezeten. Richard is vandaag niet gaan varen....we zijn met zn tweeen met de camper weggeweest. Eerst naar de rivier de Guil gereden en bij het stuk waar richard om was gegaan met de boot zijn we gestopt.......en meter of 50 daar vandaan heeft hij zijn peddel terug gevonden....helemaal blij natuurlijk (zo´n ding kost al gauw zo´n 200 euro). Daarna verder de route gereden, prachtige weg tussen de bergen en langs de rivieren. Smalle weggetjes omhoog en door oude dorpjes. We konden de pas niet helemaal afrijden, omdat hij halverwege gesloten was ivm te veel sneeuw. De route weer terug gereden en vlak bij Guillestre zijn we naar een fort geweest. Viel een beetje tegen, ze waren overal aan het werk, straatjes open gebroken enzo. Maar wel een mooi uitzicht naar de hoge besneeuwde bergen en beneden de dorpjes, wegen en rivieren.
Richard is nu met een paar anderen aan het fietsen en daarna gaan we met zn allen eten.
Dit was het voor nu.......hier gaat dus alles goed.....tot gauw!

1 opmerking:

  1. Thank you for visiting my blog and your best wishes in my pregnancy.....about CS ...yeah they have great sketch...I may try again in the future....
    Nice blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...